Nákupní košík je prázdný

Pezinský permoník 2014

« zpět na přehled novinek

19.08.2014

19. ročník akce Pezinský permoník se koná v kulturním domě v centru města. Před kulturním domem během čtvrtka vyrostou stánky s občerstvením, stánky kde se rýžuje zlato, stánky kde se rýžuje kde co (:-) a dominantou je podium pro hudební produkci.

U hlavního vstupu na výstavu byly instalovány vitríny s ukázkami zlata ze slovenských lokalit, ukázkami " baníckého" náčiní a hlavním "tahákem" byla zdařile vyvedená napodobenina pokladu, který se našel v pezinských hvozdech.

Této výstavy se pravidelně zúčastňuje asi 45 vystavovatelů a loni překročil počet návštěvníků 4 tisíce, letošek však díky teplému počasí pokulhával. I tak se přišlo podívat cca 2 500 lidí, převážně z laického publika. Poskrovnu sem přicházejí sběratelé a tak na stolech vystavovatelů se objevuje každoročně především komerční materiál.

Vyjímkou jsou stoly několika slovenských vystavovatelů, kteří nabízejí dostupné kvalitní ukázky. K vidění byly kvalitní baryty z Hodruše, překlasifikované "tirolity" z Novoveské Huty, vzácné šafaříkity z Perneku a další.

Akce je velice sympatická díky svému doprovodnému programu a kvalitnímu vínu, které se nachází v přilehlých vinotékách.

Vřele doporučuji.

Jmenný rejstřík
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace